10:00 |
Všetko čo potrebujete vedieť o káve a jej príprave.
Prezentácie a diskusia na témy:
– Predstavenie klasického kávovaru a jeho čistenie
– Nastavenie mlynčeka; hrúbka mletej kávy ovplyvňujúca chuť
– Ako má chutiť správne espresso (luhácia kávy + 5 šálkový test)
– Najčastejšie chyby pri príprave espressa
– Mliečne nápoje
– Rôzne druhy kávy – degustácia – cupping
– Alternatívne prípravy kávy
Prezentujúci + hosťujúci:
Nikoleta Šalmíková, expert na prípravu kávy, Academy of Coffee
Jozef Augustín, expert na účinky kávy a kofeínu; autor knihy:“Pri káve o káve a kávovinách“
Samuel Chlpek – blogger – expert na sociálne siete
Adrianna Rakovská – zastupuje prevádzku Cafe-Cafe, Prievidza (success story)
Oldřich Holiš – riaditeľ Academy of Coffee
|
Velkí hráči: Zweigelt a Frankovka Modrá.
Prezentujúci:
Christian Zechmeister, someliér, Rakúsko
|
|
11:00 |
Hotelové raňajky, ktoré si hosť zapamätá.
Prezentácie a diskusia na témy:
– chrumkavé voňajúce pečivo Bonnevit (budú roznášať hostesky)
– Sulinka, minerálne voda ktorú hosť odcení
– kvalitné potraviny
– čím sa odlíšiť od konkurencie
– kvalitné džemy, výrobky z mlieka, syry, džúsy,…
Prezentujúci:
Zástupcovia dodávateľských firiem spolu s kuchármi a prevádzkarmi z hotelov a reštaurácií
Július Valach – Transgourmet
Konrad Karlon – kuchár, Rakúsko
pečivo Bonnevit – Rakúsko
Miroslav Bendík – džemy Dida Boža – Chorvátsko
100% džúsy – BiFru
|
Prémiové červené vína zo Szekszárdu.
Riadená degustácia.
|
|
12:00 |
Máme Facebook stránku a Instagram profil. A čo teraz…?
Marketingové prezentácie.
– Čo sa dá robiť lepšie?
– 5 rýchlych trikov
Prezentujúci:
Patrik Barták – Facebook expert, Pizza SEO
Samuel Chlpek – Instagram expert
|
Vizovické koštovanie – porovnávanie odrodových a ročníkových slivovíc.
Prezentujúci :
Tomáš Gyén – Generálny Sekretár SkBA |
|
13:00 |
Marketing vo veľkých a malých podnikoch.
Prezentácie a diskusia.
– 10 vecí, ktoré vás okamžite odlíšia od konkurencie
– Obalový materiál inak
– Ako dokáže kvalitná fotografia predať váš hotel a reštauráciu?
Prezentujúci:
Martin Gura – fotograf, špecialista na hotely a reštaurácie
Rastislav Dvorčák – expert na obalovový materiál pre reštaurácie
Emil Páleš – Reštaurácie.sme.sk
|
Tajomstvá Tokaja.
Predstavenie novej knihy Márie Macikovej. Diskusia spojená s degustáciou unikátnych tokajských ročníkov v podaní Jara Macik ml.
|
|
14:00
–
14:30 |
Zamestnanci v hoteloch a reštauráciách.
Prezentácie a diskusia.
– Ako investovať do svojich zamestnancov?
– Ako sa neustále zlepšovať
– Pozorujete na zamestnancoch syndróm vyhorenia?
– Zamestnanci z tretích krajín
Prezentujúci:
Marián Polák – riaditeľ hotela Jánošík, hotela Ring
Pavol Norulák – headhunter, expert na pracovníkov z Ukrajiny |
Slovinsko – zelená rozmanitosť v pohári.
Riadená degustácia.
|
|
14:30
–
15:00 |
Študenti ako budúci kuchári, cukrári, časníci, barmani a someliéri.
Duálne vzdelávanie a iné formy edukácie.
Prezentácie a diskusia.
– Príklady z Českej republiky
– Ako to vidia stredné odborné školy, a v ktorých sférach sa im darí
– prax v zahraničí
– pracovný veľtrh HORECA JOB FAIR
Prezentujúci:
Aleš Svojanovský – prezident Českej barmanskej asociácie
Tomáš Šajgal – someliér, reštaurácia FOU ZOO
Jana Maslová – pedagóg
Ladislav Floreán – žiak 5.ročníka hotelovej akadémie Bratislava (skúsenosti o praxi v reštauráciach s Michelin hviezdami)
Oldřich Holiš – riaditeľ Academy of Coffee
|
Spoznajte Tekovský región.
Moderovaná degustácia vín od:
– Frtus Winery
– Víno Nichta
– Víno Muráni
– Uhnák víno
– Naj pivnica Pukanec
|
|
15:00 |
Varenie na pódiu:
– Môže aj obedové menu vyzerať dobre, výborne chutiť a ešte na ňom reštaurácia zarobí?
– Aplikovanie lokálnosti a sezónnosti surovín v slovenských podmienkach, spolupráca s farmármi.
Kuchár:
Michal Škorec – šéfkuchár, reštaurácia Diva, reštaurácia Pri Synagóge, Trenčín
|
Párovanie čokoláda a víno.
Riadená degustácia vín.
Prezentujúci :
Tomáš Šajgal, someliér, Slovensko
|
|
16:00
–
17:30 |
Varenie na pódiu:
– Moderná slovenská kuchyňa.
– Nové technológie v kuchyni.
„mladé pušky“ slovenskej gastronómie:
Peter Bracho – Hotel Liptovský Dvor
Michael Thiry – reštaurácia Baránok, Košice
|
Moderovaná degustácia kubánskych cigár.
Prezentujúci :
Tabak Invest Slovakia
|
|
17:30 –
18:00 |
Varenie na pódiu:
– Nové trendy v zahraničí
– Skúsenosti z iných krajín
Kuchár:
Hosťujúci kuchár zo severskej krajiny
Jostein Medhus – Nórsky kulinársky inštitút
|
|
|
|
|
|
|