Home

Podujatia sa zúčastnia:

  • hotely
  • reštaurácie
  • kaviarne
  • vínotéky
  • bary
  • kluby
  • pohostinstvá
  • cateringové spoločnosti
  • someliéri

  • online vínotéky a „e‑shopy“
  • darčekové predajne
  • špecializované predajne
  • obchodné siete
  • supermarkety
  • veľkoobchody Cash & Carry
  • importéri a distribučné spoločnosti
  • producenti a výrobcovia

  • médiá a tlač
  • marketingové spoločnosti
  • dizajnové štúdiá
  • vzdelávacie inštitúcie
  • prepravcovia a logistické spoločnosti

Program

Formát programu je prispôsobený tomu, aby vytvoril priestor a stimuloval diskusiu medzi účastníkmi. Súčasťou budú:

  • Diskusie
  • Krátke prezentácie
  • Workshopy
  • Riadené degustácie
  • Výstava najnovších technológií
Hlavná konferenčná sála Riadené degustácie
10:00

Všetko čo potrebujete vedieť o káve a jej príprave.

Prezentácie a diskusia na témy:
– Predstavenie klasickeho kávovaru a jeho čistenie
– Nastavenie mlynčeka; hrúbka mletej kavy ovplyvňujúca chuť
– Ako má chutiť správne espresso (luhácia kávy + 5 šálkový test)
– Najčastejšie chyby pri príprave espressa
– Mliečne nápoje
– Rôzne druhy kávy – degustácia – cupping
– Alternatívne prípravy kávy

Prezentujúci + hosťujúci:
Nikoleta Šalmíková,  expert na prípravu kávy, Academy of Coffee
Jozef Augustín, expert na účinky kávy a kofeínu; autor knihy:“Pri káve o káve a kávovinách“
Samuel Chlpek – blogger – expert na sociálne siete
Adrianna Rakovská – zastupuje prevádzku Cafe-Cafe, Prievidza (success story).

Riadená degustácia vín z Rakúska.

Prezentujúci:
Christian Zechmeister, someliér, Rakúsko

 

 

 

 

11:00

Hotelové raňajky, ktoré si hosť zapamätá.

Prezentácie a diskusia na témy:
– čím sa odlíšiť od konkurencie
– využívanie lokálnych dodávateľov
– kvalitné džemy, výrobky z mlieka, nové druhy miešaných musli, džúsy, minerálna voda

Prezentujúci:
Zástupcovia dodávateľských firiem spolu s kuchármi a prevádzkarmi zo slovenských hotelov a reštaurácií

Spoznajte Tekovský región.

Moderovaná degustácia vín od:
– Frtus Winery
– Víno Nichta
– Víno Muráni
– Uhnák víno
– Naj pivnica Pukanec

12:00

Máme Facebook stránku a Instagram profil. A čo teraz…?

Marketingové prezentácie.
– Čo sa dá robiť lepšie?
– 5 rýchlych trikov

Prezentujúci:
Patrik Barták – Facebook expert, Pizza SEO
Samuel Chlpek – Instagram expert

    Pivá vyzrievané pod korkom.

Riadená degustácia pivných špeciálov.

Prezentujúci :
Ernesto Pereira, Amorim Group, Portugalsko

13:00

Marketing vo veľkých a malých podnikoch.

Prezentácie a diskusia.
– 10 vecí, ktoré vás okamžite odlíšia od konkurencie
– Obalový materiál inak
– Ako dokáže kvalitná fotografia predať váš hotel a reštauráciu?

Prezentujúci:
Martin Gura – fotograf, špecialista na hotely a reštaurácie
Rastislav Dvorčák – expert na obalovový materiál pre reštaurácie

Spoznajte Tokajský región.

Riadená degustácia vín.
Odrody:
– Furmint
– Lipovina
– Muškát

14:00     Kvalita poskytovaných služieb v hoteloch a reštauráciach.

Prezentácie a diskusia.
– Ako investovať do svojich zamestnancov?
– Ako sa neustále zlepšovať
– Pozorujete na zamestnancoch syndróm vyhorenia?
– Zamestnanci z tretích krajín

Prezentujúci:
Marián Polák – riaditeľ hotela Jánošík, hotela Ring
Pavol Norulák – headhunter, expert na pracovníkov z Ukrajiny

Slovinské vína.

Riadená degustácia vín.

15:00

Študenti ako budúci kuchári, cukrári, časníci, barmani a someliéri.
Duálne vzdelávanie a iné formy edukácie.

Prezentácie a diskusia.
– Príklady z Českej republiky
– Ako to vidia stredné odborné školy, a v ktorých sférach sa im darí
– prax v zahraničí
– pracovný veľtrh HORECA JOB FAIR

Prezentujúci:
Aleš Svojanovský – prezident Českej barmanskej asociácie
Tomáš Šajgal – someliér, reštaurácia FOU ZOO

Riadená degustácia vín.

 

 

 

 

 

 

 

16:00

Varenie na pódiu:
– Môže aj obedové menu vyzerať dobre, výborne chutiť a ešte na ňom reštaurácia zarobí?
– Aplikovanie lokálnosti a sezónnosti surovín v slovenských podmienkach, spolupráca s farmármi.

Kuchár:
Michal Škorec – šéfkuchár, reštaurácia Diva, reštaurácia Pri Synagóge, Trenčín

Riadená degustácia vín.

 

 

 

 

 

17:00

Varenie na pódiu:
– Moderná slovenská kuchyňa.
– Nové technológie v kuchyni.

„mladé pušky“ slovenskej gastronómie:
Peter Bracho –  Hotel Liptovský Dvor
Michael Thiry  – reštaurácia Baránok, Košice

Párovanie čokoláda a víno.

Riadená degustácia vín.

Prezentujúci :
Tomáš Šajgal, someliér, Slovensko

18:00

Varenie na pódiu:
– Nové trendy v zahraničí
– Skúsenosti z iných krajín

Kuchár:
Hosťujúci kuchár zo severskej krajiny – PREKVAPENIE

Riadená degustácia vín.

 

 

 

 

Hotel

Grand Hotel Pressburg Bratislava ****
Antolská 2
Bratislava – Petržalka (Lúky)

web

V prípade záujmu o ubytovanie v hoteli Grand Hotel Pressburg, prosím, kontaktujte organizátora pre poskytnutie informácií o zvýhodnených cenách pre HORECA PRO účastníkov.
Prípadne sa registstrujte priamo na stránke hotela. Pri registrácii je potrebné uviesť „HORECA PRO 2017“

Exhibitors

Supporting organizations:
Media partners: